АРТ АТЕЛИЕТА 2018-03-20T00:10:27+02:00

Арт ателиета


Творителница ПЪСТЪР СВЯТ- Детски клуб Дианабад - Рисуване

В артистичната атмосфера на Центъра децата ще развиват таланта си като работят по различни теми в жанровете: пейзаж, натюрморт, портрет, фигурална композиция с разнообразни материали (акварел, темпера, гваш, акрил, пастел). Усвояване на живописната техника ще постигат чрез игра с материала, чрез индивидуален подход към всеки един. Предлагаме индивидуални и групови занимания, по програма, предварително обсъдена с Родителя и детето.

ПРОГРАМА ПО РИСУВАНЕ >>

ПРИЛОЖНИ ИЗКУСТВА

В Школата за изящни и приложни изкуства на Центъра децата Ви ще рисуват ще моделират с глина, ще изработват различни пластики от хартия, сувенири от природни материали и куп други интересни неща, като същевременно с това получават и знания в областта на историята на изкуството. Ако детето Ви е между 6- и 12-годишна възраст и желае да занимава с всичко това, заповядайте в Детски Образователен Център „Пъстър Свят“!

ПРОГРАМА ПО ПРИЛОЖНИ ИЗКУСТВА >>

БИЖУТЕРИЙНИЦА

В Бижутерийницата малките момичета изработват бижута по интересни модели, като интензивно развиват фината моторика и се забавляват превръщайки се в млади дами. Създава се усещане за естетика, динамично мислене и концентрация. А какво по-прекрасно от незабравим подарък за мама, баба, леля, кака от ръчно изработено бижу. В Детски Образователен Център „Пъстър Свят“ детето Ви ще получи знания, придобити чрез безброй весели задачи и много положителни емоции.

ПРОГРАМА НА БИЖУТЕРИЙНИЦА >>

Моделизъм

Ателиета по моделизъм ще превърнат децата в истински изобретатели! Ще измислят интересни модели и с ръцете си ще оформят любими предмети, които дори ще могат да говорят! Е, не точно 🙂  Важното е, че ще могат да занесат изобретенията си у дома и да ги покажат гордо, да си играят с тях и после да ги оставят на полицата за спомен. Включват занимания веднъж седмично с продължителност между час и час и половина. Всеки цикъл обхваща 4 занимания, в рамките на които се работи по предварително избран проект. Прилагат се на практика основни принципи на механиката, хидравликата и електротехниката. Подходящи са за деца над 8 години.

Плетене и Гобленарство

За малките и красиви принцеси предлагаме чисто женски приключения, които стимулират фината моторика, концентрация и развиват нежната женска същност. Красивите гоблени се превръщат в незабравим подарък замама и баба. Остават спомен от едни незабравими моменти и създадени приятелства. Идеите и материали от нас, а за малките сръчковци остава изработката и креативността.

Школата по Моден Дизайн

Школата по моден дизайн е създадена за деца във възрастова група 8-11год, с основна цел да развие тяхното креативно мислене, превръщайки ги в малки модни специалисти. Тя ще им позволи да направят първи крачки към изразяване на индивидуалността си и своето разбиране за красота.
Какви умения ще придобият децата:

 • запознаване с основните принципи за изграждане на собствен стил;
 • прилагане и комбиниране на различните стилове в модата;
 • опознаване качествата на цветовете и прилагането им с цел желано въздействие;
 • работа с текстилни техники и материали;
 • развитие на въображенгие, визуализация и изобретателност;
 • развитие на наблюдателност, прецизност и естетически вкус;
 • изграждане на цялостен творчески процес – идея, разработване, реализация и атрактивно представяне;
 • открита комуникация и анализиране на художествения процес.

Курсът завършва със собствено портфолио и представяне на резултатите от цялостния процес чрез модно шоу.

Академия за добри обноски

Искате Вашето дете да израстне уверено и хармонично, с достойнство и с добри маниери?! Разбира се! 🙂
Но времето, което му отделяте никога не стига. Чудите се откъде да откраднете още няколко минути, за да му дадете днес това, което утре ще му осигури самочувствие да се представи по най-добрия начин?!? Детската Академия за Добри Обноски Ви идва на помощ. В лек игрови формат ще заздравим поставената вкъщи основа на добрите навици.

В рамките на 1 час седмично вашите деца ще научат повече за:

 • как да създават приятелства;
 • какъв е правилният начин за ръкуване – с приятелче и с възрастен;
 • как външният вид и хигиена показват уважение към другите и към себе си;
 • ползите от добри обноски;
 • какво поведение да имат в различни ситуации – в ежедневието и при празнични поводи, вкъщи и на гости;
 • как да опазват природата;
 • как добрите обноски никога не излизат във ваканция или как да се държат по време да почивка;
 • защо е важно да бъдат точни и на време;
 • етикет при храненето;
 • как сами да си подредят правилно приборите за хранене;
 • правилна походка и стойка.

Ще проведем практически урок по етикет при хранене и ще обядваме в ресторант. Ще си направим и пикник на открито в парк „Гео Милев“ (при хубаво време).
По този начин отговоряме на нарастващото търсене от Ваша страна на алтернативен формат на нашите курсове.
Заповядайте!

Академия за добри обноски

Можете да се запознаете с програмата на театралната школа към Детски център „Пъстър Свят“ от ТУК!